19 Şubat 2009 Perşembe

MOSS 2007'de user controlleri kullanmak

Sharepoint'de user controllerini pagelerde göstermenin bir çok yolu var. En çok kullanılanı Hollandalı üstat Jan Tielens'in son of smartpart, return of smartpart gibi bir takım türevleri olan web partını koyup bu web partta görüntülenmesini istediğiniz user controlleri smartpartın istediği klasöre kopyalamak ve dll'i gac a basmak. Bu işlem basit gözüküyor, fakat bu toolu kullanmadan da user controlleri sharepoint pagelerine koyabilirmiyiz sorusuna cevap ararken su anda çalıstıgım projedeki danısmanım Nezih Tınas çok basit başka bir yöntem göstererek bir nevi ufkumu genişletti. Ne demişler, bana bir kelime öğretenin bin yıl kulu kölesi olurum diye, kendisiyle yıldızımız çoğu zaman barısmasa da teşekkürlerimi sunuyorum kendisine ve yazdıgı ilk Türkçe MOSS kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. tıklayarak kitap hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Neyse biz konumuza dönelim fazla dağılmadan. User controlümüzü olusturduktan sonra yapacağımız hareket ascx uzantılı dosyamızı C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\TEMPLATE\CONTROLTEMPLATES klasörünün altına koymak vace ilgili dll'i ya GAC'a ya da bine kopyalayıp web.configde ilgili dll'leri register etmek.

Daha sonra kullandıgım en kötü tool olmasına rağmen rakibi olmaması sebebiyle kullanmak zorunda oldugumuz Sharepoint Designer yardımıyla portalimize erişip bir sayfaya bu kontrolü register ederek yola devam ediyoruz

<%@ Register TagPrefix="tteim" TagName="GS" Src="~/_controltemplates/TTEIM/AnketGirisUserControl.ascx" %> //AnketGirisUserControlümüzü register ediyoruz.

Ve en son olarak da
bu kontrolümüzü form taglarının arasına yerleştirerek misyonumuzu tamamlıyoruz.


Bundan sonra sitenizde kontrolü yerleştirdiğimiz sayfaya giderek user controlümüzü görebiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder