23 Şubat 2009 Pazartesi

if(Sendikalasma==null) {developer.Surun();}

Bugünkü yazımda Developerlar olarak içinde bulundugumuz büyük tehlikeye karsı birazcık duyarlılıgımızı arttırmamızın şart oldugu konusundan dem vuracağım. Nedir bu büyük tehlike?
Yıllardır süregelen bir durum olmasına rağmen bu kadar eğitilmiş insanın kendini savunmak için tek bir harekette bulunmamasını anlamakta güçlük çekiyorum. Milyon dolarlık projeler 2-3 developerın özverili çalısması sonucu 10-15 günde bitirilirken, bu developerların hayatları büyük sekteye uğruyor. Gece ofislerde sabahlamalar, dengesiz beslenme, uyku düzeninin bozulması, saatlerce maruz kalınan radyasyon sonucu bilimum hastalık ihtimali, Gözlerde ortaya çıkan ışığa karsı hassasiyet ve bence en ağır olanı sömürülmeye karsı bu kadar tepkisiz kalmak. Yani sonuçta bu bir alışverişse alanın da verenin de bu takastan memnun ayrılması gerekirken, çevremde mutlu developer görmekte güçlük çekiyorum. Bilişim öğrencileri yetiştiren kurum furyasının yükselmesi sonucu işverenler bunu bir koz olarak kullanıp ya çalısırsın ya da senin yerine çalışacak birini buluruz felsefesini benimsemiş durumda. Peki biz developerlar olarak bu kadar savunmasız olmayı kabullenecek miyiz?
Bence Hayır. Bu işin tek çözümü bu bireyselliklerimizi bir kenara koyup birimiz hepimiz için olmaktan geçiyor. Sendikalaşıp standartlarımızı yukarı çekmeye, insan olarak yasam kalitemizi bu kadar ayaklar altına aldırmamaya mecburuz. Bu Yazı ne kadar çok developera ulasırsa bu konuda yapabileceklerimiz konusunda bi o kadar pozitif feedback alabileceğimizi düşünüyorum. Yorumlarınızı ilgiyle bekliyorum.
Kalın Sağlıcakla

1 yorum:

  1. Kardeşim bunu bende yeni açmış olduğum blogumda yayınlıycam hatta şimdi iznin olursa face de not larıma da alıcam en azından ileri gelmiş yazılımcı abilerimiz ablalarımız yada bizler sendikalaşma adına atılım içerisinde bulunabiliriz en azından ama maddi anlamda birşeyler gerekli diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil