23 Şubat 2009 Pazartesi

Go Mongo Adında bir Restaurant

Madem blog kişiye özel bir olgu, o zaman bende biraz özel hayatımdan ufak tefek ipuçları vererek sizlerle hayatımı paylaşayım.
Doğumgünüm 6 Temmuz'da babamın ısrarları sonucu Suadiye'deki Moğol restoranı Go Mongo ile tanıştım. Başta Moğolistanın İngilizcedeki karşılığı olan Mongolia(Mongolistan) ülkesinin yemekleriyle tanısacak olmanın yarattıgı garip ruh hali, doğumgünümün boka sarmasından duydugum endişe ve masada karşılaşabileceğim ne işe yarayacağını bile tahmin edemeyeceğim sayıda çatal kaşıkla dolu kasıcı bir gece yasama çekinceleriyle girdim Go Mongo'nun kapısından. Gerçekten şaşırtıcı derecede hos bir ambiyansı var mekanın. Yaz olması dolayısıyla terasta oturduk. Yemek öncesi birşeyler içebileceğiniz bir barı var. Genelde rezervasyon yapmayanların ayakta kaldıgı bu mekanda bi barın bulunması da fena fikir olmamış açıkçası. Yemek olarak babamın tavsiyesi üzerine Mongolian Barbeque tercih ettim. Değişik bir konsept...
Size verilen tabağı, barbekü büfesinde tıka basa doldurabiliyorsunuz.
Barbekü büfesinde neler yok ki.. Dana eti, kuzu eti, tavuk, levrek,karides, aklınıza gelebilecek her türlü sebze ve garnitür. Tabi bütün bunlar pişmemiş durumda. Kendi kombinasyonunuzu yapıyorsunuz ve büfenin bir diğer ucunda sizi güler yüzle bekleyen kızın yanında alıyorsunuz soluğu. Elindeki noodle dolu bardağın üstüne aldıgınız etlere uygun bir sos belirliyorsunuz beraberce ve tahminimce mekanı Moğol yapan pişirme bölümüne geçiyorsunuz. Kombinasyonunuz daha evvel karşılaşmadıgım ilginç bir tezgahta pişiyor ve istediğiniz takdirde pişerken zevklen izleyebiliyorsunuz yemeğinizi. 5-10 dk sonrasında o muhteşem lezzetle tanısma fırsatını yakalıyorsunuz. Gerçekten enfes:P. Bu benim fikrim elbette.. Sizi en mutlu edecek kombinasyonu yakalamanız belki biraz zaman alabilir ama tahminimce her Go Mongo'ya gittiğinizde yüzünüzde mutlu bir tebessümle beni anacaksınız.
Su anda gece yarısı ve acıktım, acilen hiç olmazsa bir dürüm atıştırmam lazım, Kalın sağlıcakla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder