20 Mart 2009 Cuma

Sharepoint Web Servisleriyle Çalışmak-1(Imaging Web Servisi)

Bu makale dizimizde Sharepoint'in bize sağlamış oldugu web servislerinden Imaging Servisiyle çalışmayı inceleyeceğiz.

Bu Web servis sayesinde Sharepoint Picture Librarylerine imaj yükleyebiliriz. Bunu başka bir yolu Sharepoint Object Modeli kullanarak upload yapmaktır, fakat bu yol biraz daha zahmetli ve anonim kullanıcıların ekstra bir hak verilmedikçe yapamadıgı işlemlerdir. SPSecurity.RunWithElevatedPriviliges Metodu sayesinde bu kullanıcılara admin haklarıyla resim upload ettirebiliriz, fakat dediğim gibi bunun en iyi yolu(best practice) Imaging Web Servisini kullanmaktır. _vti_bin folderının altında duran sharepoint web servislerinin arasında bulunan Imaging Web servisini Web uygulamamıza referans olarak ekliyoruz. WebSite/_vti_bin/imaging.asmx, Imaging servisinin yoludur.

Uygulamamıza design tarafından bir file upload kontolü ve bir Yükle butonu ekleyerek, kullanıcının dosya yüklemesini sağlayalım.



Sonrasında Butonun Click yordamına aşağıdaki kodu yazıyoruz.



Yukarıdaki kodda kullanılan Imaging Servisinin Upload Metodunun ilk parametresi resmin yükleneceği Listenin ismi, 2.parametresi liste içerisinde herhangi bir foldera yüklenecekse folderın ismi, 3.parametresi yüklenecek resmin byte array hali, 4.parametre resim kitaplıgında bu resme verilmesi istenen isim, 5.parametrede resim kitaplıgımızda aynı isimde bir dosya bulunuyorsa onun overwrite edilip edilmeyeceğidir.

Aşağıda kod çalıstırıldıktan sonra UploadResimler isimli PictureLibrary'e resmin yüklendiğini görüyoruz.




Bu postumda Sharepoint Web Servislerinden Imaging Servisi sayesinde Resim Kitaplıklarına resim eklemeyi gördük. Sonraki makalelerimizde diğer Sharepoint web servislerinden de bahsedeceğim.

Herkese iyi çalışmalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder